Terburu – buru

Setiap Orang Diuji

Pernah baca buku “Ayat-ayat Cinta” ? Uhuks…
Compare dengan movie adelah lebey baik bacer buku dier..

Aku teringat… ader satu part dalam ayat-ayat cinta tu,
Fahri masuk penjara.
Taw tak aper significantnyer peristiwa tuh?
Yang paling major yang aku nampak :
1. Setiap orang macam maner baik pon still akan diuji.(Dalam hal neh.. dier kene fitnah and satu dunia tahu)
2. Walau cemaner beriman pon orang tuh, kadang2 putus harapan jugak kalau ditimpa dugaan..
3. Aderlah penting untuk mencarik pemangkin semangat dikala ditimpa kesusahan.

Oleh itu, setiap perkare yang berlaku ader hikmah dier…

Sebagai nak menenangkan hati, perasaan, jiwa raga aku yang tengah diuji neh. Aku jumper satu ayat dalam buku ayat2 cinta yang agak2 bagus jugaklah nk mengobat duka:


Allah sedang berbicara kepadamu tentang SABAR dan IKHLAS…

Berserah ajerlah setelah berusaha sehabis kudrat..

Be first to comment