Moh La Sayer Nak Bukak Cerita

Sudah lamer aku menghilangkan diri. Aper boleh buat workload yang melampau.Ditambah perisa dengan orang2 yg tidak mengerti beban workload itu.uhuhuhu…
Keje memang tak akan habess.. *geleng2*

Illustration from deviantart

Sebab itulah aku membuat keputusan untuk pergi bercuti-cuti malaysia di cherating selame 3 hari…
Which is sangat best dan relaxing… hari2 mandi laut.. *ehem.. 2 hari jer la* pastu mandi pool sampai kulit pon kecut mcm jeruk… pastu jalan2 carik makan.. makan sampai boncet

Courtesy of http://www.kuantan-hotels.com

Hari pertama :
Bangun pagi masak mee utk sarapan dan bekalan dlm perjalanan.
Siap2 then bawak kucing2 berdua pi boarding.
And off we go to Cherating!!
*yeay*
Sampai Hotel Impiana Cherating..

—***—
Receptionist : Ini herbal tea cik..
Aku : *blergh.. tapi haus.. minum jer la.. *
Hubby : *nak muntah* Nah.. ayang habeskan.. (sambil muker kontrol macho)
—***—

Malam tu kitorang jalan2 ronda2 kotaraya..

Hari kedua :
—***—
Hubby : moh kiter mandi lautt!
Aku : Boleh ker? Macam ombak besar jerk!
—***—

Konon2 takut.. tapi… sampai kat situ… terus jer terjun…. seronok gak mandi laut neh… last time mandi laut maser darjah 6 kot.. wakakaka

—***—
Hubby : alamak 5ft
Aku : erps.. dalam sgt neh…
Caddy : kat saner 4.5ft
Hubby : kat situ?
Caddy : 3 ft
Hubby : haa… moh ke situ..
Aku : lets go!
—***—

pon konon2 memalu… tapi dok berkubang sampai kul 7.. isk isk isk

Di malam harinyer pulak, kitorang pegi tengok encik kelip2. Kat Sungai Ular… sememangnyer ader banyak ular kat pokok2.. kitorang menyusuri sungai yang gelap gulita sambil ditemani lampu cahaya bulan.. aicey!

Encik tourist guide tu bercakap mcm org jepun bercakap omputeh.. *sungguh konpius personality*
Banyak gak info yg aku baru tahu pasal kelip2 neh..Antaranyer..
1. Tade binatang yang makan kelip2 sebab raser dier tak sedap
2. Lifespan kelip2 ni hanya sehari dua jer.. sebab tader binatang yg makan dier pon.. so its a part of natural life cycle
3. Kelip2 jantan lampu dier besar dan tak berkelip
4. Kelip2 betina lampu dier kecik dan berkelip2 lelaju
5. Kelip2 tak membawa apa2 penyakit dan bersih.. jadi kalau tetibe mengidam nak makan kelip2.. silerkan lah..

—***—
Tourist guide : Ok.. Is there any question?
Hati aku : Ader! Kat sini ader pernah hantu lompat atas bot tak?
Aku : Haish! Celupar neh!
Hati aku : yer la.. yer la..
—***—

Alhamdulillah tader aper2 terjadik.

Balik dr tengok kelip2.. kitorang dinner didepan pool kecik dlm hotel..

—***—
Waiter : Dah kawen ker encik berdua?
Aku & Hubby : Erpss… mestilah sudah..
Waiter : Yer ker? Macam masih study!
Aku : Owh.. terima kasih…. *sipu2*
—***—

Hari ketiga:
Kitorang pi mandi laut dgn swimming pool lagik! Fishes! Tapi memang best :D:D
Kemudian kitorang checkout from hotel dan pegi makan otak2 yg super duper sedap.. ini barulah namernyer otak2.. ader ikan yg sebenar and bukan raser seperti hotdog…  habes sepinggan otak2 dgn sepinggan sata.. memang teraser heaven.. asek makan jer…

huhuh! sampai sini dulu lah ulasan aku… gambar akan di upload kemudian.. *tata*

Be first to comment