Bukan Sengaja Nak Bercakap Secara Melampau

Semalam, dalam sokabar metro ada berita pasal budak 12 tahun ‘main’ dgn 2 lelaki dewasa.
Cemaner dier dapat idea nak buat aksi aper?
Dan soalan yg lagi hebat.. dr maner dier boleh dapat pelanggan?
Hebat ker tak hebat centuh?
Time aku umor 12 tahun tuh, aper kebende sex pon aku tak reti…
Berubah betul dunia ni….
Bertambah ngeri drp apa yg aku imagine..
Membuat aku terfikir.. bagaimana la anak2 aku nanti?
Macamaner aku nak menyelamatkan diorg(mcm byk jer pulak.. hahaha) drp perkara seperti itu..

Krisis Pendidikan Seks Dalam Budaya Kelucahan Jantina

Artikel kat atas tu aderlah drp blog Ustaz Hasrizal
Maybe betul aper yg dier ckp… some people terlampau melucahkan sex itu.
Biler dah terbiasa dgn kelucahan2 centuh… jd, tahap penerimaan bende2 berunsurkan sexual harassment jadi rendah… jadi berbincang tentang hal2 lucah ni jadik mudah eventho dlm tempat yg terbuka…
itulah sebabnyer budak2 boleh terpengaruh…

Aku ingat lagi dulu org dok bising2 pasal seorg artis ni. Agak berumur.. maybe dlm forties.. pregnant.. tapi gugur.. (maybe bukan rezeki dier..).. org dok ngutuk2 kater dier dah tua tapi nak menggatal.. heiiiii! dah suami dier… kehidupan dier…suker hati dier lah…tak ker dapat pahala tuh?
Aku akui.. dulu aku pon berfikiran cetek….. tapi as we grow old… we will learn more and understand more…

Budaya ini menggambarkan betapa masyarakat kita sudah tidak menghormati kesucian institusi keluarga. Hubungan seks di antara suami isteri adalah suatu ‘ibadah’ yang dilindung oleh Allah dengan adab-adab yang diungkap dengan wahyu. Malangnya, orang kita menjadikannya sebagai benda murahan yang disenda guraukan.~excerpt dari saifulislam.com

Aku bukan nak sakitkan hati sesiapa.. mahupon nak berlagak bagus atau nak berlagak pandai…
Aku cuma berkata dr segi common sense dan logik akal sahajer…
Wallahualam..

Be first to comment